Újdonságok

Nézet:
ÚJ
847602

Hosszú utat tettél meg a jelen pillanatig. Sokszor talán egyszerűbb lett volna feladni, de nem tetted. Itt vagy. Láttál, hallottál, reméltél, tapasztaltál, éreztél, sírtál, nevettél, csalódtál, hibáztál, bűnhődtél, szerettek és szerettél. Építettél már stabil alapra várat, és aknamezőre légvárat. Lehet, hogy csupán a hited vitt előre, esetleg a céljaid, vagy csak a kíváncsiságod a saját meséd folytatása miatt. De itt vagy.

Valószínűleg el tudsz képzelni egy olyan életet, ahol nincs vagy kevesebb a probléma. Pedig talán nem is a problémákkal van a baj, hanem azzal, hogy azonosultál velük. Ugyanis amíg benne vagy egy problémában, addig nem a megoldást, hanem a nehézségeket fogod látni. Nem is tehetsz másként, hiszen eggyé váltál vele, a probléma pedig nem a kiút megtalálásában érdekelt, hanem az állapot fenntartásában. Ezért nem a probléma jelenti a bonyodalmat, hanem te magad. Pontosabban a problémával azonosult elméd, az egód vált az igazi problémává. Távolodj el tőle, és mindazon túl, hogy kirajzolódik a megoldás, még a lelked is felszabadul.

És, hogy sokat kell-e még várnod arra, hogy a mesédben végre eljöjjenek a boldog fejezetek?   Talán igen, talán nem, de ha csak vársz, akkor biztosan nagyon sokat kell.

Minél idősebb vagyok, annál jobban meg vagyok győződve arról, hogy sem a körülmények, sem a kudarcok, sem a félelmek nem tarthatnak vissza minket az életenergiától. Attól az energiától, ami nélkül nem tudunk működni. Ahogy a digitális óra is megáll, amikor kihúzzák a konnektorból, mi is megbetegszünk, lehangoltak és zavartak leszünk, amikor megszakad a kapcsolatunk a léttel, így elapad az energia, ami az univerzumon keresztül árad felénk. Végre talán kezdjük megérteni, hogy a fizikai állapotunkat jelentősen befolyásolja az érzelmi állapotunk, azt pedig a lelki életünk és a gondolataink.

Minden azzal kezdődik, hogy villámcsapásszerűen elindul benned a vágy valaki iránt. Fantáziálni kezdesz az illetőről, beszélgetéseket képzelsz vele, csókot álmodsz, talán még szeretkeztek is gondolatban. Sőt, az érzés még a megfoghatatlan gondolatnál is valóságosabb. Az illatát érzed az orrodban, az érintését pedig olyannyira, mint amikor valakinek hipnotikus állapotban azt mondják, hogy egy égő cigarettával meg fogják égetni a kezét, és miközben csupán egy bottal érnek hozzá, mégis bőrpír keletkezik a bőrén.

Szóval azon kapod magad, hogy elmosódnak a határok valóság és illúzió között, és úgy kezdesz viselkedni, mint egy szerfüggő. Jó esetben ő is ugyanattól a dílertől szerezte be a szerelem pirulát, sőt felkészült is az utazásra. Persze legjobb az lenne, ha minden párkapcsolat csupán egy napra szólna. A folytatás lehetséges lenne, de ahhoz minden reggel újra kellene teremtenie azt mindkét félnek. Így talán nem felejtenénk el, hogy egy kapcsolat csak addig él, amíg azt éltetjük. A házassághoz két igen kell, a váláshoz viszont elég egy nem. Itt azonban a nemet sem kell kimondani, elég csupán nem-teremteni, és a kapcsolatról máris csak múlt időben beszélhetünk.

Személy szerint hálás vagyok az összes Nőnek az életemben, akivel bármilyen dolgom volt, legyen az egyéjszakás kaland, munkaviszony, hosszú kapcsolat vagy barátság. Hálás vagyok, mert olyan élményekben, tapasztalásokban és megélésekben volt általuk részem, amik egyre jobban hozzásegítettek ahhoz, hogy megtaláljam önmagam. Mert a legtöbbet a Nőktől lehet tanulni a Nőkről. A férfiak ugyanis csak a Nők megnyilvánulásait, valamint reakcióit ismerik, és nem a Nőket.

A férfiaknak egymás helyett a nőkkel kéne foglalkozniuk, már csak azért is, mert elvileg őket akarják megérteni.

Ehelyett a férfiakkal foglalkoznak, azon versengve, hogy kinek van több, szebb, nagyobb, drágább, csillogóbb. Ha irányt váltanának, és a nőkre fókuszálnák a figyelmüket, akkor egyrészt jelentéktelenné válna az öncélú versengés a férfiakkal.

Másrészt megélhetnék azt az élményt, amit megélhet az a sportautó, ami közelít az úti célja felé, és közben élvezi a száguldást.

Jó olvasást kívánok!

Barátsággal:

Pilát Gábor

Egy olvasóm visszajelzése:

“Sajnos nekem eddig olyan párjaim voltak, akik rövid idő után leszoktak a kapcsolat teremtéséről.”

 

Szia Gábor!

Sokszor gondolkodom, hogy a tudatosodás miért jár ennyi fájdalommal és elmagányosodással. Persze tudom, mindenkinek az az igaz, ami neki igaz, de én így tapasztalom.

 

Rengeteg tuti tanács van, hogy így vagy úgy kellene élni, de az ember soha nem tud kibújni a bőréből, a változás is csak a körülményeink változásában mérhető. Nyilván könnyebb türelmesnek lennem a környezetemmel, ha ki vannak fizetve a csekkjeim és nem vagyok függő, kiszolgáltatott helyzetben.
Nehéz megállapítani, hogy az elmúlt 11 évben valóban én változtam, vagy a megváltozott környezetem mást hoz ki belőlem.

Nagyon mély érzéseket és érzelmeket mozgatott meg bennem a könyved. Volt úgy, hogy a számomra könnyedén megélhető dolgokban kaptam visszaigazolást és úgy tűnt, hogy karnyújtásnyira van tőlem az idilli párkapcsolat.


Volt úgy, hogy a hiányosságaimat felfedezve a félelem ránehezedett a mellkasomra és olyan dolgokat véltem felfedezni a sorok között, amik a hőn áhított cél ismét nagyon messze távolították tőlem.

 

Saját sztorimra rávetítve, volt amikor én “jól viseltem a szerepemet” és bizony volt, hogy elkövettem el azokat a hibákat, amiket leírtál.
Elég rossz volt viszontlátni a sorok között, hogy minden akkor romlik el, amikor a kapcsolat nem teremtődik. Ez az élet minden területére igaz.
Sajnos nekem eddig olyan párjaim voltak, akik rövid idő után leszoktak a kapcsolat teremtéséről. Mivel én teremtettem, mert engem ez éltet és imádok adni, számukra már nem olyan fontos, hiszen látták, hogy én mindent beleadok. Utólag megvizsgálva semmi hasonlóság nem volt a kapcsolataimban, kivéve ezt az egy dolgot. Persze én ezt már felismertem hamarabb is, és tudatosan visszább vettem a részemből, de jó irányba ez sem hozott változást.


Olyan volt, mintha nem lehetnék önmagam. Jött az érzés, hogy adjak és szándékosan visszafogtam magam. Szóval nem voltam önmagam, ezután már csak egy lépés volt hátra, megszakítottam ezeket a kapcsolatokat.

Az élet minden területén ilyen vagyok, beleadok anyait-apait, ez eddig mindenhol meghozta a kívánt eredményt. Bár néha megkérdezik, hogy „mit szívok”, de az emberek velem tartanak és élvezik ezt az utat.
Valamiért úgy érzem a párkapcsolatban nincs erre szükség, nem kell az én 100 %-om, viszont megjátszani nem akarom magam. Olyan vagyok, mint egy lelkes gyerek, akire folyton rászólnak…

 

Talán ha a partnerjelöltjeim önként a kezükbe vennék ezt a könyvet és hatalmas változni akarással belevetnék magukat az olvasásba és utána átbeszélnénk és alkalmaznánk egyezményes jeleket megbeszélve, ha egyikőnk épp nem tartja be a megállapodást, persze nem lealázva a másikat, a tudomására hozva ezt.


Talán akkor értelme volna…, így sajnos csak azt tudom elmondani, hogy olyan mintha egyedül sakkoznék.

 

Kitűnő a könyv. Számomra nem is a tartalom, hanem a megfogalmazás volt újdonság és ez neked köszönhető. Zseniális a stílusod, számomra emészthető és befogadható. Imádom a szófordulataidat, teljesen a magaménak tudom érezni. Tudom, hogy rengeteg embernek tudsz segíteni és segítesz is.


Nagy szükség van rád, maradj ilyen, és maradj sokáig velünk!


Barátsággal: Mónika

------

️-ből ajánlom az Egy Férfi és Egy Nő című könyvet. Szeretem olvasni, mert inspirál és elgondolkoztat. Bizony "nem adja könnyen magát".
Ha jól értem az eddig olvasottakat, fontos mondandója, hogy vállaljuk a felelősséget a saját gondolatainkért, érzelmeinkért, tetteinkért, így nem adjuk át a hatalmat és az irányítást a külső körülményeknek.

Ehhez döntő fontosságú az önismeret, az, hogy a boldogságot először önmagunkban keressük. Ez segíti, hogy ha problémával találkozunk, a boldogtalanság helyett legjobb megoldásként szemléletmódot váltsunk.
Mindezek birtokában elkerülhetjük,hogy "süketté" váljunk a valóságra, és tévesen a "zajra" panaszkodjunk, amikor igazából a Boldogság "kopogtat" az ajtónkon...

Örömteli olvasást kívánok!????‍️
Dr. Szűcs Borbála

ÚJ
836872

Sokféleképpen tudunk élethamisítók lenni. Leginkább úgy, hogy letagadjuk, elhazudjuk, megmásítjuk, vagy narkotizáljuk a valóságot, és leginkább a szabadságunk röpke ideje alatt vagyunk a jelenben, vagy még akkor sem. De legyünk őszinték: szeretünk a jelenben lenni. Szeretjük azt a nyugodt, belső békés állapotot, ahonnan kiindulva természetesen megélhetjük a világ sokszínűségét, gyűjthetünk különféle élményeket, lehetnek szélsőséges megtapasztalásaink. És azok valódi megélések lesznek. Magától értetődő, hogy az az ember is megéli és megtapasztalja mindezt, aki nem a „jelenben él”, a megélés minőségében azonban hatalmas lesz a különbség. Arról nem beszélve, hogy a szélsőségesen megélt élményeit szélsőségesen próbálja kezelni annak érdekében, hogy visszatérjen az origóba, azaz aharmóniába. A szélsőségek azonban szélsőségeket szülnek, így egyre nehezebbé válik a visszatérés.

A kifelé fordulás lehet kényszeres, és nem feltétlenül jelent nyitottságot, mint ahogy a szabadon választott befelé fordulás sem a befordult, megkínzott elme spiritualitásba menekülésének a sajátja. Önmagad megismerésében nem a lehetőségek hiánya gátol meg, hanem az őszintétlenség. A félelemből született hezitálás és ellenállás önmagukban jelentős akadályok lehetnek, de az őszinteséggel találkozva megfutamodnak, és gyorsabban szertefoszlanak, mint a hajnali köd.

A saját éneddel való találkozás túlmutat az elmén, a duális világon, a születésen, és a halálon is. Ez a találkozás csak a létezés határtalan birodalmában jöhet létre. Oda viszont egyedül kell eljutnod, nincs az a spirituális tanfolyam, önismereti csoport vagy ezoterikus könyv, ami elröpíthet oda. A bölcs szavak jó esetben segítségedre lehetnek, de a zűrzavart is fokozhatják. Az egyetlen biztos és bölcs út: a csöndes belső éned fáradhatatlan keresése. Ezen az úton haladva nem kell ólmot öntened a füledbe, hogy süketté válj. Halld meg a szavakat, mert azok egy ideig olyan táplálékot adnak az elmének, mint a csecsemőnek az anyatej. Később úgyis halkulnak, a tények és az igazság pedig egyre hangosabban mutatja meg magát.

Jó olvasást kívánok!

Barátsággal,

Pilát Gábor

Csomagban pedig itt tudod megvásárolni:

https://pilatgaborwebaruhaz.hu/3db-os-Kedvezmenyes-konyvcsomag-es-karkoto

ÚJ
415414

„ADDIG DÖNTS, AMÍG LEHETŐSÉGED VAN DÖNTENI. HA TE NEM TESZED MEG A DÖNTÉS AKKOR IS MEGSZÜLETIK CSAK NÉLKÜLED, DE ABBA MÁR NEM LESZ BELESZÓLÁSOD.”

Ennek hiányában sajnos még a megélt felismerések is idővel egy kellemes színházi élménnyé alakulnak át. De problémáiddal NEM VAGY EGYEDÜL! Mindig van megoldás!

Az élet rövid!  Legyél Te a rendező!

Pilát Gábor

"Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek a személyes konzultációját Gábornak ! Rengeteget segített, "visszaadta" a gyermekemet! Örök hála és köszönet érte!

Tóth Zsuzsanna

...

Kedves Gábor, pszichiáter vagyok. Kérlek soha, semmilyen körülmények között ne hagyd abba amit csinálsz. Kivéve ha személyes örömed mást, jobbat hoz. 

A földi jellegű kapcsolódások szabályszerűségein kívül eső emberi együttmozdulásokról rendszerint hallgatunk. Mert annak, aki nem élte, felfoghatatlan, emiatt újabb és újabb elméleteket próbálunk gyártani, ami persze nem működik.

Szeretettel Edit"

Nagyon sok ember életében bekövetkezik az a pont, akár többször is, hogy úgy érzi valahogy nincs a helyén, úton van, de nem tart sehová. Él, de alig lélegzik. Megrekedt az élete.

Ilyenkor a szűk környezetünkben keressük azokat a csatornákat, személyeket, barátokat, barátnőket, akikkel átbeszéljük, kibeszéljük problémáinkat. Jó sírni a vállukon, mert megvigasztalnak, megértenek, együtt éreznek velünk, de ettől még az égvilágon semmi nem változik az életünkben.

Az emberek együttérzését szeretjük és szükségünk is van rá egy rövid ideig, de egyben egy csapda is lehet!  Észre sem vesszük és az együttérzés beletörődést vonz maga után. Furcsa emberi állapot ez, hiszen szeretjük sajnálni és sajnáltatni magunkat, de közben gyötrődünk. Ezalatt az életünk irányítása láthatatlanul kicsúszik a kezünkből, mert megszokottá válik a rossz helyzet és a boldogtalanság belenő a valóságunkba.

Ha mégis elkezd villogni a piros lámpád, és készen állsz a változásra, de nem tudsz egyedül kimászni a gödörből, engem itt megtalálsz. Segítséget kérni nem szégyen és nem bűn, főleg ha egy boldogabb élet elérése a cél!

Már a távolság sem lehet akadály! Minthogy a személyes konzultációk Budapesti helyszínhez vannak kötve, ami sokaknak a távolság miatt több mint nehézséget okozott, igazodtam az igényekhez. Mostantól igénybe tudod venni a kedvezményes telefonos konzultációt.

Ha a stratégiai beszélgetés mellet döntesz

Fontos, hogy merj őszinte és nyitott lenni, mert csak így tudunk ránézni a problémáidra és annak okaira. Cserébe, emberséget, őszinte kritikát, a saját értékrendem szerinti racionális látásmódot tudok nyújtani. Így minden esélyünk megvan arra, hogy közösen hatékony megoldásokat találjunk. Segítségedre leszek abban, hogy górcső alá helyezzük és kikockázzuk egyesével azokat a „gócpontokat”, ahol nem boldogulsz egyedül, a döntéseket viszont magadnak kell meghoznod! Az átbeszélt teendők, változtatások alkalmazása viszont a mindennapjaidban elengedhetetlenek, mert csak ez hozza meg a kívánt sikert.

Gyakran vannak olyan élethelyzetek, amikben nem boldogulsz egyedül. Lehet, hogy legbelül érzed, mit kellene tenned, de nem tudod, hogyan valósítsd meg. Nézzünk rá együtt, miként tudsz hatékony megoldást alkalmazni.

  • bizonytalan vagy a döntésben?
  • szakítás vagy újrakezdés?
  • nem vagy/vagytok boldogok?
  • változtatnál, de nem tudod hogyan?
  • elbeszéltek egymás mellett?
  • hűtlenség, megcsalás, hogyan tovább?
  • lépnél, de nem mersz?
  • Válási problémákkal küzdesz?
Sorrend: